Соледар і Кремінна вирішують долю Бахмута — думка

Євген Дикий. Фото: focus.ua

Наразі доля Бахмута вирішується під Кремінною і в Соледарі. Таку думку сьогодні, 10 січня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

За його словами, зараз на полі бою вирішується питання, що буде раніше — ЗСУ звільнять Кремінну або російські окупанти захоплять Соледар.

“Це визначає долю Бахмута і всього російського угруповання біля Бахмута. Якщо наші встигають узяти Кремінну раніше, все, далі вже ні про який наступ на Бахмут не йдеться, росіянам доведеться рятувати своє угруповання від оточення. А от якщо вони встигають узяти Соледар раніше, тоді в них є шанс встигнути “віджати” Бахмут і там далі закріпитися”, — вважає Дикий.

Він зазначив, що зараз у Соледарі точаться дуже важкі вуличні бої та порівняв їх зі Сталінградською битвою за часів Другої світової війни.

“Тобто це бої за кожен окремий будинок, іноді за кожен окремий під’їзд. Це, загалом те, від чого у XXI столітті всі вже ніби відвикли. Ось там уже місяць триває ось такий ось саме жорсткий “Сталінград”. Звичайно, в такій ситуації втрати ворога набагато більші, ніж наші. Буквально кожен будинок, кожен день утримання міста обходиться нам теж недешевою ціною, чесно скажемо”, — зазначив Дикий.

Колишній “айдарівець” зізнався, що думав про те, що українським захисникам доведеться вийти з Соледара, але в місто прийшло до них підкріплення.

Також він висловив свою думку щодо подальших можливих дій української армії.

“Напевно, доведеться просто підтримати Бахмут і Соледар, а тим часом “додавлювати” Кремінну. Якщо ми вже прорвемося через лінію Сватове — Кремінна, перш за все, візьмемо саму Кремінну, далі ми можемо зробити для росіян загрозу оточення, їм доведеться відходити”, — додав він.

Читайте також: Просування ЗСУ в Луганській області проходить успішно, хоч противник і намагається зміцнити позиції новими силами, — Мусієнко

Прямий ефір