“Жах був, до цього не можна звикнути”: жителі Шевченкового розповіли про російський обстріл ринку (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Російські окупанти завдали ракетного удару по селищу Шевченкове Куп’янського району Харківської області. Об’єктом атаки, внаслідок якої загинули дві жінки, став місцевий ринок. За даними прокуратури Харківської області, також через терор РФ поранення дістали четверо осіб, зокрема 10-річна дитина, повідомляє FREEДОМ.

Обстріл селища Шевченкове стався після 9-ї ранку. Ракета влучила на територію місцевого ринку.

“Вибухнуло так, що люди на площі залягли навіть, дуже сильно вдарило, і люди, які виїжджали, евакуювалися, вони теж дуже злякалися, це було далеко звідси, і тоді загорілося все, почало горіти тут, це те, що ми бачили, ми сюди не підходили. Одразу люди почали казати, що прилетіло по магазинах, ми тут усі один одного знаємо, це був жах, до цього не можна звикнути”, — розповіла місцева жителька Ірина.

Ніна Горошко в момент ракетного удару перебувала в м’ясній крамниці. Разом із господинею магазину вона приймала товар.

“Ми прийняли м’ясо на вівторок. Ми щопонеділка приймаємо тушу. Обробляли, робочі процеси були. У цей момент якийсь вибух. І все. Я не знаю, чи то свідомість втратила, у вухах задзвеніло. Очі відкриваю, а я в якійсь труні. Чесно. Мене придавило. Одна нога була під цеглою, але я якось сама змогла витягнути. А потім побачила просвіт — руку витягнула. Щоб допомога прийшла, почала кричати, і мене тоді хлопці витягли”, — поділилася жінка.

Господиня м’ясної крамниці загинула. Її 11-річна онука дістала уламкових поранень. Дівчинку доправили на операцію до Харкова. Пізніше повідомили про загибель ще однієї жінки. За попередніми даними, росіяни обстріляли населений пункт із ЗРК С-300 з території Бєлгородської області РФ.

“Ми були не тут у цей момент, тому чули тільки вибухи. А коли приїхали, вже побачили, що був удар. Просто, у нас два будинки ось ці, тут сусіди поїхали. Діти молодші зі мною були, ми в храмі були на службі, вибух почули, зателефонувала сестра, вона в магазині торгувала. Каже, що на ринок прям прилетіло, ну, а коли приїхала, то в жаху була. Усі живі, тітка Надя тільки померла. Звісно, ми її знали, вранці заходила до магазину завжди, звісно, знали і спілкувалися добре. Сьогодні тут людей не так багато було, це просто був би кошмар”, — сказала жителька Шевченкового Людмила.

На місці працювали рятувальники — розбирали завали та гасили пожежу. За словами голови Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, Росія завдала ракетного удару по ринку навмисне. Це не військовий об’єкт, і в селищі не розміщуються військові. У понеділок ринок закритий для відвідувачів, інакше жертв і постраждалих могло бути більше.

Крім пораненої дитини, травм дістали ще троє осіб — усіх їх госпіталізовано.

На місці атаки російських військ працюють прокурори і слідчі поліції. Куп’янська окружна прокуратура Харківської області почала досудове розслідування за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднане з умисним убивством.

Читайте також: За 5 км від кордону з Росією, під постійними обстрілами і без газу: як виживають близько 4 000 людей, що залишаються у Вовчанську (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, російські окупаційні війська сьогодні, 9 січня, завдали ракетного удару по селищу Шевченкове Харківської області. Під удар потрапив місцевий ринок, на якому в той час перебували люди.

Прямий ефір