Назвав так звану “СВО” війною: Путін готує росіян до нової хвилі мобілізації, — Веніславський

Володимир Путін. Фото: ukrinform.ua

Президент Путін готує росіян до нової хвилі мобілізації, тому так звану “спеціальну військову операцію” доводиться розширювати до рівня війни в інформаційному просторі. Таку думку сьогодні, 24 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив представник президента у Верховній Раді України, член комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

За його словами, загальну інформаційну політику Росії веде пул політтехнологів, оскільки Путін нерідко допускає обмовки. З останніх — глава Кремля назвав так звану “СВО” війною. 

“З точки зору російського суспільства і російського законодавства певний дисонанс, тому що є кримінальна відповідальність за такі застереження. І тут, знаєте, для одних не можна, для “царя” можна. Але, з усім тим, я думаю, що це не випадково”, — сказав він. 

Веніславський зазначив, що найближчим часом Росія змушена буде оголосити чергову хвилю мобілізації, оскільки тієї кількості росіян, яких вони вже мобілізували, явно недостатньо. Рекордні втрати особового складу армії країна-агресор зазнала у війні з Україною — понад 101 тис. убитих російських окупантів

“Тому вони намагаються вже коригувати й готують суспільство до того, що йде повноцінна війна. Навіть виходячи з етимології “спеціальна військова операція” має бути локальною, швидкою і переможною, але вони загрузли в реальній війні. До речі, якщо подивитися на заклики російських військових експертів, вони все частіше закликають Росію оголосити Україні повноцінну війну для того, щоб називати речі своїми іменами і максимально мобілізувати всі наявні ресурси на війну з Україною. Думаю, це перший крок, далі будуть дії, які підтвердять такі слова Путіна”, — резюмував Федір Веніславський.

Читайте також: Нескінченна війна чи смерть: експерти пояснили, чому Путін не припинить мобілізацію

Прямий ефір