США виділять понад 45 млрд дол. військової та гуманітарної допомоги Україні, —  Байден

Прапори США та України. Фото: pravda.com

США виділять понад 45 млрд дол. військової та гуманітарної допомоги для України. Про це 21 грудня в період візиту президента України до США заявив Джо Байден, повідомляє FREEДОМ.

“Україна довела, що не завжди можна щось вирішити силою. Ви вистояли, ви продовжуєте захищати Україну. І ми розуміємо, що війна, і битва України має дуже велике значення. Коли йдуть напади на демократію, то світ повинен реагувати. І американський народ завжди готовий захищати свободу, протистояти тим, хто її зневажає”, — зазначив Байден.

Він нагадав, що США ще до 24 лютого посилювали озброєння України. Але після повномасштабного вторгнення РФ вдалося зібрати союзників і партнерів, які, зокрема, оголосили безпрецедентні санкції проти Росії.

“Величезна кількість країн передала танки, броньовану техніку, артилерійські системи, понад 2 млн артилерійських снарядів, понад 50 систем реактивного залпового вогню (РСЗВ). Усе це було спрямовано на посилення України”, —  зазначив Байден.

Президент США повідомив, що його країна надала мільярди доларів як фінансову допомогу, щоб Україна могла підтримувати базові послуги населення.

Байден доповнив, що США прийняли понад 221 тис. українських біженців. А UISAD виділяє понад 370 млн дол. для забезпечення гуманітарної підтримки українців.

“Україна виграла бій за Київ, за Херсон, за Харків. Президент Зеленський чітко дав зрозуміти, що Україна готова говорити про мир. Ми прекрасно розуміємо, що Путін не має наміру боротися за мир. Проте український народ продовжуватиме захищати свою землю”, —  сказав президент США.

Байден повідомив, що Конгрес США скоро підпише законопроєкт на 45 млрд дол. допомоги Україні.

“Крім того, ми підписуємо спеціальний закон, який дасть змогу Міноборони США закуповувати ключові типи боєприпасів для України”, —  сказав він.

Президент США оголосив додатковий пакет допомоги на 1,85 млрд дол. у вигляді боєприпасів та інших військових ресурсів для України.

“Також до пакета увійдуть батареї Patrion, а також спеціальні навчальні заходи щодо посилення ППО України”, —  уточнив Байдан.

Також США виділяють 2,2 млрд дол. гуманітарної підтримки для українців.

Нагадаємо, 21 грудня президент України Володимир Зеленський здійснив свою першу закордонну поїздку в період повномасштабного вторгнення РФ в Україну — до США. Зеленський відвідав Білий дім, де зустрівся з Джо Байденом, ключовими особами його команди, а також виступить у Конгресі США.

Прямий ефір