Ударна міць і кількість завданих Україною ударів по об’єктах, що становлять стратегічний інтерес у війні, зростатиме, — Грабський

Сергій Грабський. Скріншот: uatv.ua

Питання постачання Сполученими Штатами Америки Україні зброї більшої дальності вирішиться позитивно. Ударна міць України тільки нарощуватиметься. Про це сьогодні, 12 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий експерт Сергій Грабський.

“У принципі, якщо брати статистику тих ударів, які ми завдавали, ми, загалом-то, давно вже завдаємо ударів по території, яка не входить до кордонів України. Це просто зараз уже громадська думка колективного Заходу прийшла до розуміння того, що протистояти путінській загрозі, використовуючи виключно тактичні методи впливу, м’яко кажучи, недоцільно. І зрозуміло, що протиставити кількості того озброєння і техніці, які має путінська армія, таку саму кількість озброєння, — це безглуздо і неможливо”, — сказав він.

Тому, як пояснює військовий експерт, завдання таких ударів насамперед послаблюватиме наступальні можливості росармії і в такий спосіб за менших витрат підвищується ефективність тієї допомоги, що надається українським Силам оборони та й загалом Україні в боротьбі проти агресора.

“Ті ракети, ті ж HIMARS (“Хаймарси”), які б’ють на 60-80 км, технічно можуть завдавати ударів по суміжній території, якщо в радіусі їхнього ураження буде розташований якийсь важливий для окупантів об’єкт. Ми говоримо про оперативно-тактичні ракети типу “Точка-У”, які стоять на озброєнні України, і, в принципі, по аеродрому “Міллерово” завдавалися удари або наприкінці лютого, або на початку березня цьогоріч. Тобто такі ударні системи ми маємо”, — розповів Грабський.

Він нагадав, що говорити про конкретні типи озброєнь, які можуть досягати цілей, що розташовані за сотні км від кордонів України, не можна доти, доки інформація не буде озвучена офіційними джерелами, Генштабом, Міноборони.

“Але в результаті того, що ми вже спостерігали і в Саратовській області, і в інших місцях, такі сили ураження, елементи є, і тому ми, в принципі, можемо говорити про те, що зараз буде тільки нарощуватися ударна міць і кількість ударів, які Україна завдаватиме вже не безпосередньо по скупченню військ, які безпосередньо перебувають у зоні бойових дій, а по об’єктах, які становлять стратегічний чи, щонайменше, оперативний інтерес у нашій війні”, — підсумував Сергій Грабський.

Читайте також: “Наративи російської ІПСО”: фейк про нібито переобладнання HIMARS для України розвінчав Селезньов

Як повідомлялося раніше, новини про атаки на військові об’єкти РФ з’являються регулярно: тил російської армії відсунувся на сотні кілометрів углиб Росії. Сучасні реактивні системи залпового вогню, на думку експертів, змінили перебіг російсько-української війни. За допомогою систем HIMARS Збройні сили України, починаючи з літа, знищили десятки російських тилових складів з боєприпасами та баз окупантів.

Прямий ефір