ЗСУ контролюють російського супротивника на Донбасі, — речник Східного угруповання ЗСУ

Сергій Череватий. Скріншот: uatv.ua

ПВК “Вагнер” віддаляється від військ РФ — завербовані змінюють свою тактику, їх структура заточена під наступ. Про це заявив речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий сьогодні, 12 грудня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

При цьому українські війська вивчають та контролюють російського супротивника. Угруповання РФ тримається на страху, залякуванні та погрозах.

“Наші артилеристи — віртуози в опановуванні високоточної зброї, і щодня підлітає кілька складів, або командних пунктів, або місць проживання противника. Постійно йде полювання за ними, і вони недаремно відсунули лінію, де перевантажують артилерійські снаряди, на понад 100 кілометрів від лінії фронту. Тому що вони розуміють, що шанс бути знищеним — величезний”, — зазначив Череватий.

Також експерт поділився, що росіяни не можуть прорвати оборону ЗСУ, вийти в тил та розвивати наступ для окупації Донбасу.

“Якщо в них під Києвом були найкращі з кращих, тут уже найкращі з гірших. Вони, зібравши все, що можуть, таки не можуть прорвати оборону. Так, вони мають локальні успіхи, тому що це величезне угруповання. Але глобальних цілей вони не можуть досягти. Вони не можуть прорвати системно нашу оборону, вийти в тил і розвинути свій наступ, щоб окупувати Донбас”, додав Череватий.

Читайте також: Російська армія не припиняє спроби захопити Бахмут: яка ситуація у місті (ВІДЕО)

Прямий ефір