“Високі ризики кривавих провокацій РФ”: Соболевський поінформував про ситуацію в Херсоні та області

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

У Херсонській обласній раді поки що не можуть підтвердити інформацію про масове виведення російських військ із правобережжя області. Є певні рухи, але з метою безпеки місцева влада від коментарів утримується. Про це сьогодні, 10 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав перший заступник голови Херсонської облради Юрій Соболевський.

“Зараз потрібно бути готовими до всього. Ми розуміємо, що ризики того, що можуть бути збройні провокації якісь досить криваві — вони дуже високі. І те, що вони заявили, що вони нібито йдуть із міста, не означає, що вони не будуть це місто обстрілювати, щоб потім дискредитувати ЗСУ”, — розповів він.

За інформацією першого заступника голови Херсонської облради, ситуація в регіоні залишається дуже важкою: фактично це гуманітарна катастрофа. Частина Херсона вже кілька днів перебуває без води і світла. Підприємства критичної інфраструктури частково розграбовані російськими мародерами, через це виконувати ремонтні роботи в повному обсязі неможливо.

“Бригад не вистачає, обладнання не вистачає. Є певний дефіцит із харчовими продуктами, ліками. Медзаклади теж працюють на всі та не в повному обсязі”, — розповів Соболевський.

Він зазначив, що, на жаль, не виключено, що після деокупації, можливо, проявиться ситуація, яка була в Бучі Київської області та Ізюмі Харківської області.

“Ті речі, які вони робили з нашими людьми, розповіді тих, хто це пережив, вони просто шокують. Ті умови, в яких людей утримували, те, що з ними робили, щоб їх морально зламати, змусити їх говорити і змусити декого з них співпрацювати з ФСБ, з окупаційною владою, — це просто нелюдяно. І таких історій буде багато, поки не всі готові про це говорити публічно”, — сказав перший заступник голови Херсонської облради.

Також, за його інформацією, людей, які перебувають під вартою, окупанти вивезли з Херсона.

Читайте також: Ейфорія святкування неправильна в умовах гібридної війни, треба набратися терпіння, — Гуменюк про звільнення Херсона (ВІДЕО)

Нагадаємо, наказ міністра оборони РФ Сергія Шойгу про виведення військ із Херсона прокоментував полковник запасу, військовий експерт Роман Світан. За його словами, Збройні сили України видавлюють окупаційні війська на Херсонському напрямку незалежно від рішення російського командування нібито про відступ.

Прямий ефір