ЗСУ наближаються швидкими темпами до критичної межі знищення російських мобілізованих, — Варченко

Ілюстративне фото: zsu.gov.ua

До України прийшли десятки тисяч мобілізованих ЗС РФ — Збройні сили України знищують їх усіх. Про це сьогодні, 4 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив експерт з питань безпеки Іван Варченко, коментуючи зростання втрат армії РФ в Україні.

“Те, що росіян стало більше, і те, що ми стали ефективнішими у знищенні більшої чисельності російських військ. Їх стало більше, тому що фактор мобілізованих не можна скасувати. Їх прийшло до України десятки тисяч. Ці десятки тисяч зараз працюють по всій нашій лінії фронту в Україні. Звичайно, концентрація їхня значно більша, ніж було до цього. Ми розуміємо, що ці мобілізовані зараз сіли в окопи. І звичайно ж українська артилерія працює значно ефективніше, знищуючи за один постріл більшу кількість цих російських військ, ніж було до цього часу. Тому ми маємо в рази більшу кількість знищених росіян, і ми наближаємося до критичної межі досить швидкими темпами саме знищення мобілізованих”, — сказав він.

На думку експерта, критичною межею стане 15 тисяч 51 загиблий росіянин.

“Цією критичною межею є 15 тисяч 51 істота з тих, які називають себе солдатами російської армії, а насправді є окупантами, а не солдатами, які не дотримуються правил і норм ведення війни, норм гуманітарного права і відповідно я не можу їх назвати солдатами, офіцерами. Тому, коли цих істот стане 15 тисяч 51 особа… саме 15 тисяч 51 загиблий за радянською статистикою, яку значною мірою підтримав, зокрема, західний світ, бо вважалося, що вона досить адекватна і чесна на той час, загинуло в Афганістані за 10 років афганської війни. Саме мобілізованих. Ми можемо сказати, що у війні в Україні загинуло вже понад 74 тисячі, у 5 разів більше. Але я зверну увагу на один момент. Зараз у нас 61 перших тисяч — це були винятково контрактники”, — розповів Варченко.

Він зазначив, що доля російських контрактників “болить” тільки їхнім сім’ям, президенту РФ Володимиру Путіну вони зовсім нецікаві.

“А у контрактників така доля — вони обрали вмирати за батьківщину, за Путіна, за його інтереси. Відповідно, ну що, якщо вони обрали собі таку долю помирати, то вони помирають, і їхня доля болить тільки 400 тисячам російських родин, у яких є ці контрактники. А тепер мобілізовані будуть боліти кожній родині. Ставлення до цього буде так само, як у радянської людини в 1979-1989 роках. Оскільки ця доля, ця лотерея може торкнутися саме нас. Я вважаю, це буде серйозним фактором — 15 тисяч мобілізованих — дозволять цьому цинічному російському суспільству злегка замислитися над тим, за чиї інтереси вони воюють і чи варто класти десятки й сотні життів російських громадян за те, щоб продовжити агонію Путіна і путінського режиму”, — резюмував Іван Варченко.

Читайте також: ПВК Вагнера кидає “зеків” на забій, просто встеляє трупами поле бою біля Бахмута і Вугледара, — Денисенко

Нагадаємо, на думку представника президента України у Верховній Раді, члена комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федіра Веніславського, російська армія продемонструвала нездатність виконувати ті місії, які перед нею ставить політичне керівництво Росії.

Читайте також: Росіяни “проковтнули” мобілізацію, ухвалили рішення, що це і є план Б від Путіна, — Денисенко

Прямий ефір