Жодної ідеологічної опори для заклику білорусів воювати проти України немає, — журналіст

Франак Вячорка. Скріншот: uatv.ua

Територія Білорусі не перебуває під контролем білоруського народу, починаючи ще з грудня. У країну постійно прибувають російські ешелони з військовою технікою та живою силою, і вони нападають на Україну, незважаючи на інтереси білоруського народу. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав журналіст, політичний діяч Білорусі, радник Світлани Тихановської Франак Вячорка.

“Настрої у білоруському суспільстві стали ще більш проукраїнськими та антивоєнними. І попри всі спроби втягнути білоруський народ та армію у цю війну, їм цього не вдалося. Наразі вони намагаються легалізувати присутність російських військових”, — зазначив гість студії.

Для самої Росії, вважає журналіст, збереження плацдарму на території Білорусі набагато важливіше за участь військових армії РБ.

Також він розповів про залякування білоруського суспільства.

“Страх з’являється, бо людям щодня говорять, що завтра на вас українці скидатимуть ядерні ракети. І, звісно, ​​люди бояться. І ось у цій атмосфері вже вісім місяців білоруське суспільство якимось чином живе. Мало того, ще знаходяться групи, сміливі білоруські партизани, які примудряються проводити якісь акції непокори, вивішувати українські та білоруські прапори, зупиняти залізничне сполучення”, додав журналіст.

Читайте також: “Усі плани Путіна зламалися об Україну”: експерт оцінив загрозу з боку Росії у Балтійському напрямку

Прямий ефір