Що менше терористичних можливостей буде в Росії, то швидше закінчиться ця війна — звернення Зеленського наприкінці 236-го дня війни (ВІДЕО)

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Росія вкотре обстріляла населені пункти України. З російського полону повернулися 108 українок. Над країною збили майже 40 іранських дронів, але Україна потребує більше систем для захисту неба. Про це сьогодні, 17 жовтня, наприкінці 236-го дня війни заявив президент України Володимир Зеленський, інформує FREEДОМ.

Він зазначив, що сьогодні був важкий день, який розпочався з нової російської терористичної атаки, а над вечір з’явилися новини про інші події.

Відбувся черговий етап звільнення наших людей із російського полону: вдалося повернути 108 українок. Офіцерів, сержантів, рядових. Армія, ВМС, тероборона, Нацгвардія, прикордонниці. 96 — військовослужбовиці, з них 37 — евакуйовані з “Азовсталі”. 12 — цивільні”, — повідомив Зеленський.

Протягом усього дня, за словами президента, триває розбір завалів у тих місцях, куди російським терористам вдалося сьогодні влучити.

“У Києві вони вбили молоду родину, поціливши у житловий будинок іранським “Шахідом”. Хлопець і вагітна дівчина на шостому місяці… Володимир Путін може записати собі чергове “досягнення” — убив іще одну вагітну жінку”, — акцентував глава держави.

Він звернув увагу, що понад 25 населених пунктів країни опинилися під ударами цієї ночі та вранці.

“Світ може й повинен зупинити цей терор. Коли ми кажемо про потребу України в засобах протиповітряної й протиракетної оборони, ми кажемо про реальні життя, які забирають терористи. Нам вдається збивати частину ракет і дронів. Лише за 12 годин — з 9-ї вечора неділі вдалося знищити 37 іранських “Шахідів” і кілька крилатих ракет”, — сказав Зеленський.

Він наголосив, що Україна потребує значно більше сучасних систем ППО і більше забезпечення ракетами для таких систем.

“І це не тільки український інтерес. Що менше терористичних можливостей буде в Росії, то швидше закінчиться й уся ця війна”, — заявив президент.

Глава держави говорив сьогодні з президентом Обʼєднаних Арабських Еміратів та подякував за підтримку України, зокрема на рівні ООН та інших міжнародних організацій.

Читайте також: Не лише терор: навіщо Росія атакує українські міста дронами-камікадзе, обговорюємо з експертами

Прямий ефір