Через масовану ракетну атаку в Україні постраждали кілька десятків об’єктів енергетики, — Герус розповів про ситуацію

Андрій Герус. Фото: obozrevatel.com

Декілька десятків об’єктів енергетики постраждали внаслідок масованих ракетних обстрілів Росією українських міст, найскладніша ситуація — у Львівській області. Про це сьогодні, 12 жовтня, у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ сказав народний депутат України, голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

“Постраждали кілька десятків об’єктів енергетики внаслідок цих ракетних ударів. Є ситуація складніша — це, наприклад, Львівська область. Те, що стосується Києва та Київської області, то тут ситуація вже налагоджується. Вже проводяться ремонтно-відновлювальні роботи. Ми очікуємо, що вже завтра ситуація буде легша. І, можливо, графіки відключення або вже не будуть застосовуватися, або будуть мінімізовані. Тому є справді складна ситуація. Але йдуть відновлювальні роботи, йдуть ремонтні роботи, і ми сподіваємося, що через кілька днів ситуація стабілізується”, — сказав народний депутат.

Він нагадав, що припинено експорт електроенергії до Європи, все робиться для того, щоб стабілізувати ситуацію в Україні.

Герус зазначив, що відновити постраждалі об’єкти за короткий проміжок часу неможливо, але існують варіанти дати електроенергію споживачеві за резервними схемами.

Водночас, за його словами, українцям варто дбайливо ставитися до споживання електроенергії, особливо у вечірні години — з 17:00 до 23:00.

Читайте також: “Путіну не зломити Україну”: міста відновлюються після масової російської ракетної атаки (ВІДЕО)

Прямий ефір