Удари Росії по мирних українцях є воєнним злочином, — Кислиця на екстреному засіданні Генасамблеї ООН

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця. Фото: Twitter/SergiyKyslytsya

Росія, завдаючи масованих ударів по мирних українцях, довела, що є терористичною державою. Про це постійний представник України в ООН Сергій Кислиця заявив 10 жовтня на екстреному засіданні Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй, повідомляє FREEДОМ.

Він наголосив, що в ООН не повинні бути допущені нації, які сповідують агресію та війну.

“Терористична Росія обстріляла столицю України Київ та багато інших українських міст по всій країні, використовуючи не менш як 84 ракети й два десятки безпілотників. Енергетичні об’єкти, житлові будинки, школи та університети, музеї та перехрестя в центрі міста були серед цілей, які пізніше Міноборони Росії визнало легітимними. Навмисне завдавання ударів по цивільному населенню є воєнним злочином. Завдаючи ракетних ударів по мирних жителях, які сплять у своїх будинках або поспішають на роботу, дітях, що йдуть до школи, Росія ще раз довела, що є терористичною державою, яку необхідно стримувати найрішучішим чином”, — сказав Кислиця.

Він зазначив, що за російською делегацією, що входить до Генеральної асамблеї ООН, “залишається кривавий слід і зал наповнюється запахом людської плоті, що тліє”.

Читайте також: “Варварські та боягузливі напади”: наслідки ракетної атаки по Україні для самої Росії оцінили експерти

Нагадаємо, засідання Генасамблеї ООН було заплановано на 10 жовтня, щоб обговорити резолюцію із засудженням проведених РФ так званих “референдумів” на тимчасово окупованих територіях України, а також спроби незаконної анексії цих територій Росією.

Прямий ефір