“Мобіки” погіршать якість ведення бойових дій росармією, — Жданов (ВІДЕО)

Олег Жданов. Скріншот: ua.tv

Якість ведення бойових дій російською армією може погіршитися через непідготовленість “мобіків”. Таку заяву зробив сьогодні, 30 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий експерт Олег Жданов.

“На полі бою загалом позначиться лише тим, що ми побачимо їхню появу. І кількість особового складу в підрозділах може збільшитися, але якість його та порядок ведення бойових дій може лише погіршуватися. Тому що, якщо до роти, в якій залишилося 30 осіб, прибуває 50 “мобіків”, то бойові якості цієї роти погіршаться, бо їх треба буде ще вчити, і вони стануть тягарем для цих військових, які мають бойовий досвід”, — каже Жданов.

Він також окремо розповів про оточення Лимана та зазначив, що Україна поповнить обмінний фонд завдяки росіянам, які опинилися в котлі.

“Російські пабліки навіть карту опублікували того, що там діється і що звідти виходили до вчорашнього дня посиленими темпами. Тобто вони теж бояться оточення, вони не хочуть потрапляти в котли, і в Лимані, кажуть, залишилося дуже мало регулярних частин і залишилися переважно два батальйони “Барс”. І начебто “Козачий полк”, — зазначив Жданов і додав, що Лиман ЗСУ не атакують, а просто оточують.

Жданов наголосив, що за допомогою нових HIMARS ЗСУ зможуть знижувати бойову здатність супротивника ще більше. Також спікер прокоментував тему “референдумів Путіна” та анексії українських територій.

Читайте також: Дають автомат Калашнікова, а ззаду стають “кадировці” з кулеметами: про мобілізацію на окупованих територіях говоримо з представниками місцевої влади

Прямий ефір