На Луганщині росіяни пропонують гроші за відправку дітей до шкіл — Гайдай

Луганщина. Фото: Telegram Сергія Гайдая

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай в офіційному Telegram проінформував про ситуацію в регіоні станом на ранок, 26 серпня. За його даними, на окупованих територіях Луганщини представники країни-агресора РФ пропонують гроші за відправлення дітей до шкіл до 15 вересня.

“Пізніше навчаєшся вже безоплатно, як в усьому світі. З тих, хто залишився, не всі бажають навчатися за програмою ворога. Але 10 тисяч рублів при відсутності роботи відіграють свою роль. Ці гроші — багатофункціональні. Вони стимулюють населення відвідати псевдореферендум, військовим — виявити батьків, яких можна мобілізувати. А також не слід забувати, що одинадцятикласники невдовзі стануть призовного віку”, — пояснив Сергій Гайдай.

Він зазначив, що проблеми з примусовою мобілізацією набирають обертів — Росія змушена була посилити діяльність ФСБ на окупованих територіях.

“Підтримка війни зменшується — люди не йдуть воювати. Бачать, що не повертаються сусіди та родичі. У кращому випаду, знаходять їх в шпиталях. Як в Алчевську, де по місту навіть поширюються оголошення: через велику кількість поранених місцева хірургія приймає в дар милиці та інвалідні візки”, — розповів голова ОВА.

Гайдай також повідомив, що протягом 25 серпня росіяни завдали авіаударів по чотирьох населених пунктах: “За минулу ніч противником здійснені чотири обстріли зі ствольної артилерії, вісім разів застосовувалися реактивні системи залпового вогню, ще вісім – міномети. Атаки ворога неодноразово відбито з чотирьох напрямків”.

Прямий ефір