Кулеба закликав партнерів визнати РФ державою-терористом за обстріл колонії в Оленівці

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав партнерів України жорстко засудити черговий військовий злочин РФ – обстріл колонії в Оленівці Донецької області, а також визнати РФ державою-терористом.

“Росіяни вчинили ще один жахливий військовий злочин, обстрілявши виправну установу в окупованій Оленівці, де вони тримали українських військовополонених. Закликаю всіх партнерів жорстко засудити це грубе порушення міжнародного гуманітарного права і визнати РФ державою-терористом”, – написав Дмитро Кулеба у Twitter.

Раніше в Генштабі ЗСУ заявили, що збройні сили РФ здійснили прицільний умисний артилерійський обстріл виправної установи в Оленівці Донецької області, водночас заяви про нібито обстріли з боку Збройних сил України є брехнею та провокацією.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк підкреслив, що метою удару російської армії по виправній установі в Оленівці Донецької області, де знаходилися українські полонені, є зрив домовленостей щодо їх обміну та спроба приховування свідчень про масштаби російських військових злочинів.

Нагадаємо, голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі марафону FREEДОМ на телеканалі UA спростував заяви окупаційних військ РФ про швидке підключення газу та води у захоплених населених пунктах Луганщини. За його словами, за місяці обстрілів окупанти повністю зруйнували інфраструктуру міст.

Перше судно вже завантажується: Зеленський оголосив про готовність України до експорту зерна

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував кадри тортур щодо українського військовополоненого, які вчора з’явилися у мережі

Читайте також: Слов’янськ, Покровськ та Бахмут — під прицілом РФ: ситуація в Донецькій області

Прямий ефір