На місці будинку — вирва глибиною 7 метрів: наслідки ракетно-бомбового удару по Дружківці

Скрiншот вiдео UA

Минулої доби російські війська обстріляли 7 населених пунктів Донецької області. Напередодні проти ночі окупанти завдали ракетно-бомбового удару по місту Дружківка, зруйнувавши 40 приватних будинків. Внаслідок удару загинула місцева жителька. Про це з місця подій розповіла кореспондентка телеканалу UA Олена Грамова.

Внаслідок ракетного удару по одному з приватних секторів міста утворилася вирва глибиною сім метрів. На цьому місці був будинок. Його розміри не відомі, оцінити неможливо. Можна побачити лише те, що від нього залишилося, — купа цегли.

Будинок пенсіонерки Олени Миколаївни розташований за кілька десятків метрів від місця, куди припав удар. Сидячи на старенькому кріслі, що вціліло в її будинку, згадує, як уночі прогримів потужний вибух.

“Я спала, о пів на третю прокинулася, такий шум. Руками мотаю, відчуваю, шпалери висять, думаю, та що трапилося. Дим такий у будинку, воно пил, ось цей пилок. Я одразу не зрозуміла. А тоді вже син каже: “Мамо, ти там жива?”. Я кажу: “Та наче жива””, — розповіла вона.

За словами місцевих жителів, із цього приватного сектору мало хто евакуювався. У момент удару люди не встигли спуститися до підвалу. Уламки скла після вибуху на своїй подушці знайшла 82-річна Маргарита Лісова.

“Я прокинулася, коли мене вже гепнуло, по коліна, у мене тут синці та порізи. Ось тут лежала головою, не знаю скільки сантиметрів і кінець мені”, — сказала вона.

У будинку Валерія від вибуху тріснула балка, що несла, не вціліли ні вікна, ні двері. Ремонтуватиме будинок чоловік самостійно, а виїжджати з рідного міста не збирається.

“Нам нема куди, ми залишимося тут, а їхати кудись, пенсії у нас маленькі. Куди їхати? Вже, як кажуть, якщо гинути, то гинути у своєму будинку та на своїй землі”, — сказав він.

Ударною хвилею у цьому районі перебито лінію електропостачання. Зруйновано і місцеву церкву.

Вибухом пошкодило 40 будинків, майже половина з них в аварійному стані. Жертвою удару стала місцева жителька, ще одну людину з пораненнями доправлено до лікарні.

Читайте також:

Обстріли, пожежі та евакуація — що відбувається на Миколаївщині

ЗСУ перейшли в контрнаступ на Херсонщині — репортаж із південної лінії фронту

Як ховають людей у прифронтовому Лисичанську. Реалії

Прямий ефір