Україна та Естонія обговорили співпрацю у сфері захисту кордонів

Фото МВС

Україна та Естонія посилять співпрацю у сфері захисту кордонів. Сторони обговорили міграційну кризу на польсько-білоруських рубежах та шляхи взаємодії у разі подальшої ескалації ситуації.

Про це повідомляє UA із посиланням на портал МВС.

Вчора, 13 грудня, відбулася зустріч заступниці міністра внутрішніх справ Мері Акопян з надзвичайним та повноважним послом Естонської Республіки в Україні Каймо Кууском, радником президента Естонії з питань безпеки Лііс Муре та заступником голови місії посольства Естонії Марґусом Герінгом.

Заступниця голови МВС України поінформувала про заходи, які вживаються міністерством для зміцнення рубежів. Акопян сказала, що питання безпеки кордону є пріоритетом для української влади.

“Ми високо цінуємо політичне партнерство з Естонською Республікою та сподіваємося, що співпраця, яка відбувалась між двома країнами упродовж багатьох років, буде тільки покращуватись. Вдячні естонським партнерам за постійну та цілеспрямовану підтримку, спрямовану на розвиток системи МВС, її реформування та посилення”, – заявила заступниця міністра.

Своєю чергою естонські партнери запропонували підтримку щодо посилення безпеки кордонів України. Сторони домовилися про активізацію співпраці між міністерствами, особливо у сфері кібербезпеки та стратегічних комунікацій.

За словами заступника міністра, планується, що Нацполіція, Нацгвардія, ДСНС, Держприкордонслужба спільно з представниками місцевих адміністрацій, СБУ та ЗСУ візьмуть участь у міжсекторних кризових навчаннях, пов’язаних із національною стійкістю у розрізі інформаційної безпеки, кризової та стратегічної комунікації.

Заходи відбудуться у 8 містах:

  • Маріуполь;
  • Суми;
  • Херсон;
  • Миколаїв;
  • Харків;
  • Дніпро;
  • Одеса;
  • Запоріжжя.

Нагадаємо, Держприкордонслужба України вже отримала 8 комплексів БПЛА, до складу яких входять 24 безпілотні літальні апарати з найсучаснішим моніторинговим обладнанням.

Читайте також: В Україні стартує проєкт “Електронна черга перетину кордону”, – Шмигаль

Прямий ефір