Карту з “російським” Кримом вилучили з сайту ETSON

Фото Укрінформ

З офіційного сайту Європейської мережі організацій технічної безпеки (ETSON) вилучено карту Російської Федерації, де український Крим вказано як частину території РФ.

Про це повідомила пресслужба Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ), інформує UA.

Для врегулювання інциденту центр заявив, що в разі ігнорування вимог української сторони, подальша участь центру в мережі ETSON, членом якого підприємство є з 2010 року, буде неможливою.

“Кількамісячний процес боротьби за відновлення справедливості успішно завершено і ми повідомляємо, що зображення на офіційному сайті Європейської мережі організацій технічної безпеки (ETSON), яке містило карту Російської Федерації разом із анексованим українським півостровом Крим як частиною території РФ, вилучено”, – йдеться в повідомленні.

У жовтні ДНТЦ ЯРБ повідомив, що ETSON 30 серпня 2021 року опублікувала на своєму сайті 100-й випуск журналу “Ядерна та радіаційна безпека” російського НТЦ ЯРБ, на обкладинці якого зображено карту Російської Федерації разом із українським півостровом Крим як частиною території РФ.

“Вважаємо, що Резолюція Генеральної Асамблеї ООН щодо територіальної цілісності та суверенітету України є обов’язковою до виконання усіма країнами-підписантами, а отже, дотримання її є безумовним для організацій, що діють на їхніх територіях”, – додали в ДНТЦ ЯРБ.

Нагадаємо, ЄС підтримує цілі Кримської платформи.

Читайте також: Україна арештувала 13 російських літаків за рейси в окупований Крим

Прямий ефір