Кабмін надав держгарантії по кредиту на 490 млн для створення цифрової телемережі

Фото Укринформ

Уряд підтримав постанову щодо залучення під держгарантії коштів для будівництва державної цифрової телемережі (Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення залучає 490 млн грн кредитних коштів).

Про це повідомляє пресслужба Держспецзв’язку, за ініціативи якої розробили постанову, пише UA.

У відомстві кажуть, що новий мультиплекс забезпечить 90% українців телебаченням.

Мультиплекс МХ-7 забезпечить трансляцію цифрового українського телебачення, зокрема у віддалених та прикордонних регіонах, куди раніше сигнал вітчизняних каналів не надходив. Для цього Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (Концерн РРТ), що перебуває у сфері управління Адміністрації Держспецзв’язку, залучає 490 млн грн кредитних коштів на побудову загальнонаціональної цифрової багатоканальної телемережі МХ-7″, – йдеться у повідомленні.

Голова Держспецзв’язку Юрій Щиголь заявив, що існує нагальна потреба у побудові державного сегмента системи цифрового телемовлення.

“Зараз Концерн РРТ готовий побудувати цифрову телевізійну мережу в метровому діапазоні, для цього у нас є відповідна інфраструктура та досвід будівництва мереж, але реалізація проєкту потребує значних фінансових ресурсів”, – сказав Щиголь.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів призначив Наталію Науменко головою Державної міграційної служби України. Також прийнято рішення звільнити її з посади першого заступника керівника ДМСУ.

Читайте також: Президент підписав указ про заборону реклами ліків в Україні

Прямий ефір