Уже 15 регіонів України знаходяться в “помаранчевій” зоні

Фото Укрінформ

15 областей країни опинилися в “помаранчевій” зоні. До переліку додалися Київська та Львівська області, проте з нього вийшла Одеська область, яка вже позначена як “жовта”.

Про це повідомляє UA з посиланням на дані МОЗ.

Нині у “помаранчевій” зоні за показниками епіднебезпеки перебувають Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Київська, Луганська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька та Чернівецька області.

У порівнянні з показниками від 7 жовтня, до переліку “помаранчевих” додалися Київська та Львівська області, проте з нього вийшла Одеська область, яка вже позначена як “жовта”.

Разом з тим, рівень захворюваності на COVID-19, визначений як менше 75 на 100 тисяч населення, значно перевищений у всіх регіонах.

Рівень госпіталізацій перевищено у Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Львівській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернівецькій областях. Рівень завантаженості ліжок із киснем перевищений лише в одній області – Донецькій.

Нагадаємо, 148 735 людей вакциновано проти COVID-19 за минулу добу 08 жовтня 2021 року. Одну дозу отримали 73 961 людина, повністю імунізовані  74 774 людини.

Читайте також: У “зеленому списку” ЄС Україна залишиться ще на 2 тижні

Прямий ефір