Під час візиту до США Володимир Зеленський підпише три двосторонні документи

Фото ВВС

Документи щодо оборонного партнерства, проєктів у галузі досліджень, розробок, випробувань та оцінки й співпраці в космічній сфері підпишуть у рамках візиту президента України Володимира Зеленського до США.

Про це йшлося на зустрічі заступника керівника Офісу президента Романа Машовця з аташе з питань армії та оборони Бріттані Стюарт та іншими представниками посольства США в Україні, передає UA з посиланням на пресслужбу ОП.

“Роман Машовець відзначив практичну готовність опрацювання проєкту трьох двосторонніх документів щодо оборонного партнерства, проєкту у галузі досліджень, розробок, випробувань та оцінки й співпраці в космічній сфері. Американська сторона повідомила про готовність підписати ці документи під час візиту Президента України до США”, – йдеться у повідомленні пресслужби ОП.

На зустрічі обговорювали шляхи підвищення ефективності та можливого збільшення групи американських радників у сфері безпеки й оборони.

Машовець відзначив необхідність дорадчої допомоги, яку Україна отримує від США. Також запропонував розширити сфери її надання. А Бріттані Стюарт висловила готовність до таких кроків та надала пропозиції щодо їхньої практичної реалізації.

Нагадаємо, Велика Британія, США і ще три країни створять фонд для підтримки України.

Читайте також: США вдячні Україні за евакуацію людей з Кабулу

Прямий ефір