120 українців хочуть евакуюватися з Афганістану

Фото з сайта 24tv.ua

Наразі 120 українців звернулись до Міністерства закордонних справ з бажанням покинути територію Афганістану, який опинився під контролем угруповання “Талібан”. В аеропорті Кабула знаходиться літак, який має вивезти українських громадян, але він не може злетіти через заборону польотів для цивільних повітряних суден.

Про це повідомляє UA з посиланням на Українську правду.

“Станом на ранок, 120 громадян України та члени їхніх родин виявили бажання евакуюватися із Афганістану. Йдеться про українців афганського походження та людей, які працюють за приватними контрактами. З усіма підтримується зв’язок”, – сказав речник МЗС Олег Ніколенко.

Наразі на території Афганістану почала діяти заборона польотів для цивільних повітряних суден, дозволи можуть отримати лише військові літаки. Ситуація в самому аеропорті зараз неконтрольована.

Нагадаємо, 16 серпня Україна евакуювала з Афганістану 79 людей із п’яти країн.

Як повідомлялось, 15 серпня угруповання “Талібан” зайшло у передмістя Кабулу. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку та виїхав з країни. Таліби повідомили, що дочекаються остаточного виведення іноземних військ перед тим, як почати формувати нову владу.

Прямий ефір