ВР ухвалила закон, що відновлює роботу ВККС

Фото Укрінформ

Верховна Рада на засіданні 29 червня ухвалила закон “Про внесення змін до закону України “Про судоустрій і статус суддів” та деяких законів України щодо відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів України”.

Про це пише UA із посиланням на портал Ради.

“За” проголосували 293 народні депутати.

Законом приведено положення законодавства, спрямовані на відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів, а також удосконалено процедуру її формування та діяльності.

Як зазначається, членом ВККС може бути громадянин України, який володіє державною мовою, має вищу юридичну освіту, стаж професійної діяльності у сфері права не менше 15 років та відповідає критеріям доброчесності і професійної компетентності, що визначені законом.

Член Вищої кваліфікаційної комісії суддів має дотримуватися політичної нейтральності, не може належати до політичних партій, професійних спілок, брати участь у будь-якій політичній діяльності.

Законом встановлено чіткі строки внесення пропозицій щодо кандидатур до складу Конкурсної комісії з питань доброчесності, її формування, визначено вимоги до кандидатів до складу цієї комісії, права та обов’язки її членів.

Також законом визначено порядок проведення конкурсу та призначення на посаду члена ВККС та вдосконалено порядок організації роботи та засідань комісії.

Раніше Рада проголосувала за податкову амністію, а також обмежила обіг пластикових пакетів в Україні.

Прямий ефір