РФ атакує цивільні об’єкти України, щоб викликати паніку серед населення, — аналітик

Наслідки ударів по Дніпру. Фото: t.me/dnipropetrovskaODA

Росія завдає ударів по житловій інфраструктурі українських міст, щоб викликати паніку, недовіру до дій центральних і місцевих органів влади, а також спровокувати масовий відтік населення. Про це сьогодні, 26 листопада, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“За останню добу Росія завдала низки ударів по житловій інфраструктурі українських міст. Йдеться про улюблену тактику російських окупантів — терор проти мирного населення. Тобто елементи створення штучно хаосу і паніки серед мирного населення”, — сказав він. 

Як він зазначив, зокрема Росія завдає ударів по Дніпропетровській області та її обласному центру.

“Мета — показати, що російська армія розглядає можливість просування та розширення зони бойових дій не тільки в Донецькій області, а й перенесення її на територію Дніпропетровської області”, — наголосив Снєгирьов.

За його словами, такі дії та наміри противника є елементом військово-політичного тиску насамперед на цивільне населення.

“Хочуть викликати паніку, недовіру до дій центральних і місцевих органів влади й, головне, спричинити масовий відтік населення вглиб України. Це своєю чергою створює навантаження на місцеві та центральні бюджети, а також на інфраструктурні об’єкти, насамперед “Укрзалізницю”. Коли “Укрзалізниця”, замість того, щоб займатися логістикою для Сил оборони України, зосереджених у Дніпропетровській, Донецькій і Запорізькій областях, буде змушена реагувати на масовий відтік населення”, — резюмував Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Майже 100 БпЛА та ракет: деталі відбиття атаки РФ повідомили військові

Як повідомлялося, три людини загинули внаслідок російської ракетної атаки по Дніпру в ніч на сьогодні, 26 жовтня. Серед них — дитина. У Києві російська армія вбила підлітка, дівчинку 2009 року народження, ударним безпілотником. Під атакою були житлові райони українських мегаполісів.

Читайте також: Війська РФ пошкодили лікарню Мечникова — на атаку окупантів відреагував президент України

Прямий ефір