Ізраїль відповів Ірану ударами по військових об’єктах — деталі

Ілюстративне фото: gettyimages.com

Ізраїль завдав авіаударів по військових об’єктах в Ірані. Це була відповідь на іранські атаки за останні місяці. Про це сьогодні, 26 жовтня, заявив речник Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) Даніель Хагарі, передає FREEДОМ із посиланням на офіційний Telegram-канал Армії оборони Ізраїлю.

За словами Хагарі, ударів було завдано по цілях у кількох районах Ірану: об’єктах з виробництва ракет та іранських ракетних комплексах “земля-повітря”.

Цілі були обрані з широкого списку, в разі потреби з нього будуть обрані та вражені додаткові цілі, заявив речник ізраїльської армії. І нагадав: ті, хто загрожує Державі Ізраїль, заплатять високу ціну.

“Ми завдали точкових та точних ударів по військових цілях в Ірані, запобігши безпосереднім загрозам Державі Ізраїль. Армія оборони Ізраїлю виконала свою місію. Якщо режим в Ірані припуститься помилки, розпочавши новий раунд ескалації, ми будемо зобов’язані відповісти. Наше послання зрозуміло: всі, хто загрожує Державі Ізраїль і прагнуть втягнути регіон у ширшу ескалацію, заплатять високу ціну”, — заявив Даніель Хагарі.

Читайте також: Сектор Гази, Сирія, Ліван, Іран: розширення військових операцій Ізраїлю оцінив Данілов

Нагадаємо, 1 жовтня Іран випустив по Ізраїлю близько 200 ракет. Більшість із них перехопили ізраїльські сили протиповітряної оборони. Це був другий за рік масований удар Ірану по Ізраїлю.

Читайте також: Україна засудила масовану іранську ракетну атаку проти Ізраїлю — заява МЗС

Прямий ефір