Північнокорейськими військовими Росія намагається посилити свої сили на фронті — деталі (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот відео: uatv.ua

Перші підрозділи військових із КНДР, які пройшли навчання на російських полігонах, уже прибули в зону бойових дій. На злагодження північнокорейських солдатів, яких федерація має намір залучити у війні проти України, виділять кілька тижнів. Про це повідомили в українській розвідці, інформує FREEДOM.

Підготовка солдатів армії КНДР, які прибули в Росію, проходить на п’яти військових полігонах, розташованих на сході країни-агресора, повідомили в Центрі протидії дезінформації при РНБО України. Відправленим Пхеньяном солдатам надають амуніцію, постіль, зимовий одяг і взуття, засоби гігієни. На російських полігонах північнокорейських солдатів навчають використання військової техніки, зокрема безпілотних систем.

“За оцінками російських інструкторів, північнокорейські військові мають чудовий фізичний і моральний дух, але їм бракує розуміння сучасних бойових дій, як-от атаки безпілотниками, тому може бути багато жертв, якщо їх буде розгорнуто на лінії фронту”, — цитує депутата Національних зборів Республіки Корея Лі Шон Квуна видання Reuters.

За кожного військового Росія платить близько 2 тис. доларів на місяць, пише інформаційне агентство “Йонхап”. Водночас середня місячна зарплата в КНДР станом на 2022 рік становила від одного до трьох доларів. Ймовірно, більша частина російських грошей не доходить до північнокорейських військових та їхніх сімей, а залишається у влади КНДР, яка приховує від власного населення перекидання військових до Росії.

“Є ознаки того, що влада Північної Кореї переміщує та ізолює сім’ї [військових] у певному місці, щоб ефективно контролювати їх і ретельно припиняти чутки”, — цитує депутата Національних зборів Республіки Корея Лі Шон Квуна видання Reuters.

Пхеньян планує підготувати близько 12 тисяч північнокорейських військовослужбовців до листопада. Частину з них Москва вже відправила під Курськ, повідомили в Головному управлінні розвідки Міноборони України. На російських полігонах північнокорейських солдатів навчають використання військової техніки, зокрема безпілотних систем. Сили оборони України контролюють частину Курської області вже понад два з половиною місяці.

Армія країни-агресора неодноразово робила спроби витіснити ЗСУ з регіону — безрезультатно, зокрема через брак особового складу. Тепер Кремль намагається збільшити свої сили в Курській області завдяки північнокорейським військовим, замаскованим під бурятів і якутів.

“Сили, ймовірно, занадто малі, щоб переломити хід війни, оскільки Росії потрібно буде подвоїти свій 50-тисячний контингент під Курськом, щоб витіснити українські війська і провести нову хвилю мобілізації, щоб досягти більших успіхів уздовж лінії українського фронту. Північнокорейське підкріплення приходить на тлі ознак того, що Росія намагається поповнити свої сили в умовах величезних втрат в Україні, які, за оцінками західних офіційних осіб, становлять понад 600 тисяч вбитими й пораненими”, — з публікації Financial Times.

Щойно солдати з КНДР будуть залучені у бойових діях проти України, вони стануть для ЗСУ легітимними цілями, зазначили в Білому Домі.

“Якщо вони дійсно братимуть участь у війні проти України, вони — законні цілі, законні військові цілі. І українські військові захищатимуться від північнокорейських військових так само як вони захищаються від російських”, — заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі.

Військові з КНДР не повинні безглуздо вмирати на чужій землі. Таке повідомлення корейською мовою з’явилося на інтернет-платформах проєкту з добровільної здачі в український полон “Хочу жити”. Там нагадали, що Україна виконує норми міжнародного гуманітарного права незалежно від національності, віросповідання та ідеологічних поглядів полонених солдатів.

Читайте також: Північна Корея бачить у співпраці з РФ можливість зменшити повну залежність від Китаю, — експерт

Прямий ефір