Катар передав Україні списки зниклих безвісти військових і листи українських полонених, — Лубінець

Дмитро Лубінець. Фото: uatv.ua

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець відвідав Катар, де отримав списки зниклих безвісти українських військовослужбовців. Про це омбудсмен повідомив на своїй сторінці у Facebook. Раніше омбудсмен зазначав, що в реєстрі зниклих безвісти — понад 37 тисяч громадян України, як цивільних, так і військових, повідомляє FREEДOM.

Лубінець розповів, що в Катарі зустрівся з міністром з питань міжнародного співробітництва в Міністерстві закордонних справ Катару Лолвою Рашид Аль Хатер.

Вони обговорили перспективи прискорення обмінів полоненими між Україною та Російською Федерацією.

“Завдяки зусиллям нашого основного посередника, через Катар мені вдалося отримати списки зниклих безвісти військовослужбовців, а також листи українських військовополонених до своїх рідних від уповноваженої з прав людини у РФ Тетяни Москалькової та обговорити можливість прискорення процесу обміну військовополоненими. До того ж вдалося напрацювати домовленості щодо надання допомоги цивільним, які опинилися у складній життєвій ситуації, зокрема сприяння у відновленні особистих документів. Дякую державі Катар за посередницькі зусилля у розв’язанні гуманітарних питань”, — наголосив Дмитро Лубінець.

Читайте також: Злочини без терміну давності й Україна їх ніколи не забуде: як покарати РФ за страти військовополонених — думки експертів

Прямий ефір