“Ситуація залишається під нашим контролем”: Сирський побував на Курському напрямку (ФОТО)

Олександр Сирський на Курському напрямку. Фото: t.me/osirskiy

Головнокомандувач Збройними силами України Олександр Сирський побував на фронті — у військових частинах та підрозділах, що діють у Сумській та Курській областях. За його словами, попри перевагу російських окупантів у живій силі та техніці, Сили оборони України не дають армії агресора досягти мети, повідомляє FREEДOM.

“Працював у військових частинах та підрозділах, що діють у Сумській та Курській областях. Попри всі спроби противника перехопити ініціативу, ситуація залишається під нашим контролем… З огляду на оцінку обстановки, ухвалив низку рішень, спрямованих на запобігання діям противника та завданню йому максимальних втрат. Попри перевагу окупантів у живій силі та техніці, майстерність та професіоналізм української армії не дають російському агресору досягти мети”, — повідомив головком у Telegram.

Олександр Сирський на Курському напрямку. Фото: t.me/osirskiy

Сирський додав, що перенесення бойових дій на територію ворога запобігло його наступальним діям з півночі, відтягнуто на Курщину найсильніші його підрозділи, суттєво поповнено обмінний фонд, збережено тисячі життів цивільних громадян у прикордонних районах України.

Головком вручив нагороди, зокрема понад 60 державних, військовослужбовцям бригад Десантно-штурмових військ Збройних сил України за участь у бойових діях на Курському напрямку та подякував воїнам за високу мотивацію й ефективну бойову роботу.

Олександр Сирський на Курському напрямку. Фото: t.me/osirskiy

Читайте також: Курська операція ЗСУ стала особистою військово-політичною проблемою Путіна, — Маломуж

Раніше повідомлялося, що російські війська, застосовуючи весь арсенал наявного озброєння, намагалися витіснити Сили оборони України з частини території Курської області, але ЗСУ продовжують утримувати свої позиції.

Прямий ефір