В Україну повернули тіла 501 полеглого захисника,  — Координаційний штаб

Ілюстративне фото: mind.ua

За результатами репатріаційних заходів в Україну з РФ повернули 501 полеглого оборонця. Про це сьогодні, 18 жовтня, повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими (КШППВ), інформує FREEДOM.

“Зокрема вдалося репатріювати 382 тіла захисників, що загинули на Авдіївському напрямку, 56 полеглих воїнів з Бахмутського напрямку, 45 тіл оборонців з Мар’їнського напрямку, шість тіл полеглих захисників на Вугледарському напрямку, чотирьох полеглих воїнів на Запорізькому напрямку, сім тіл оборонців, що воювали на Луганському напрямку. Також вдалося повернути одне тіло з моргу на території РФ”, — йдеться у повідомленні Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Там зазначили, що полеглих захисників повернули завдяки взаємодії співробітників Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими з Об’єднаним центром СБУ, МВС України, Офісом уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Секретаріатом уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, ЗС України (ЦУ ЦВС), ГУ ДСНС України, іншими представниками структур Сектору безпеки та оборони України.

КШППВ висловив окрему подяку за сприяння Міжнародному комітету Червоного Хреста.

У Координаційному штабі також повідомили, що Збройні Сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Далі представники правоохоронних органів та судово-медичні експерти встановлять особи загиблих. А після ідентифікації тіла захисників передадуть родинам для гідного поховання.

Читайте також: Росія вдруге знищує Слатине — репортаж із Харківської області (ВІДЕО)

Прямий ефір