На фронті — понад 200 боєзіткнень за добу: де окупанти атакували найактивніше

Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Ситуація на фронті залишається напруженою. Російська армія, використовуючи свою перевагу в живій силі та техніці, безупинно атакує українські позиції. Сили оборони України стримують натиск росіян і завдають ворогу максимальних втрат. Протягом минулої доби на фронті відбулося 210 бойових зіткнень. Про це сьогодні, 18 жовтня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

ЗС РФ впродовж доби завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах 62 авіаудари, скинувши 113 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4 060 обстрілів, з них 125 — із реактивних систем залпового вогню та залучив для ураження близько 1 450 дронів-камікадзе.

Авіація, ракетні війська і артилерія Сил оборони України за добу уразили 20 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки і одну іншу важливу ціль окупантів.

На Харківському напрямку ворог сім разів безуспішно штурмував позиції ЗСУ поблизу Вовчанська та Стариці.

На Куп’янському напрямку за добу відбулося 19 атак загарбників. Сили оборони відбивали штурмові дії біля Голубівки, Степової Новоселівки, Колісниківки, Лозової, Вишневого та Надії.

На Лиманському напрямку ворог атакував 21 раз. Намагався вклинитися в українську оборону поблизу Греківки, Дружелюбівки, Катеринівки, Новомихайлівки, Новосадового, Невського, Торського, Серебрянки, Кремінної та Білогорівки.

На Краматорському напрямку окупанти атакували вісім разів поблизу Григорівки, Міньківки, Часового Яру та Іванівського.

На Торецькому напрямку ворог здійснив вісім атак у бік Торецька, Неліпівки та поблизу Щербинівки.

На Покровському напрямку українські захисники зупинили 50 штурмових і наступальних дій агресора в районі населених пунктів Суха Балка, Промінь, Сухий Яр, Новоторецьке, Михайлівка, Лисівка, Селидове. Найбільша концентрація ворожих атак — поблизу населених пунктів Промінь та Селидове.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбили 47 ворожих атак. Найактивніше росіяни намагалися просунутися поблизу Катеринівки, Антонівки та Георгіївки. Окрім цього, ворог атакував біля Ізмайлівки, Новодмитрівки, Курахового, Гірника, Костянтинівки, Зоряного, Гострого та Водяного.

На Времівському напрямку противник здійснив 11 штурмів позицій ЗСУ в районі Вугледара та Левадного.

На Оріхівському напрямку відбито одну атаку ворога поблизу Новоандріївки.

П’ять разів безуспішно війська РФ намагалися витіснити підрозділи Сил оборони із займаних позицій на Придніпровському напрямку.

Триває операція в Курській області. Авіація ворога продовжує рівняти з землею свої села та міста. За минулу добу російські літаки завдали 31 авіаудар 58 КАБами по власній території.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник з території РФ активно застосовує артилерію та авіацію по районах українських населених пунктів.

Читайте також: Росіяни намагаються прорвати оборону в районі Часового Яру

Нагадаємо, впродовж минулої доби росіяни втратили на фронті 1 530 військових. Крім того, Сили оборони знищили 51 бойову броньовану машину, 23 артсистеми та 48 дронів.

Прямий ефір