Логіка плану перемоги України побудована на фактах, а не на теорії, — Подоляк

Михайло Подоляк. Фото: uatv.ua

Широка логіка плану перемоги України — це відновлення дії міжнародного права і примус Росії до дотримання його норм. Для цього потрібні військові, економічні та дипломатичні інструменти. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

Військові інструменти — надання Україні необхідної зброї для перемоги над Росією на полі бою.

“Це інструменти, які є у країн Заходу, і які, на жаль, Україна самотужки виробити в такій кількості так швидко не зможе. Тим більше, що сьогодні проти України, крім Росії, працюють ще й Іран, і Північна Корея. І ці країни накопичили гігантські арсенали. Чому Україна повинна з усім цим розбиратися самотужки?” — сказав Подоляк.

Також у військовому напрямку — розширення війни на території Росії. Але для цього теж потрібні ресурси, а головне — дозвіл бити західною далекобійною зброєю по військових об’єктах на території РФ.

Війна на території РФ, на думку Подоляка, призведе до соціальних змін у Росії.

“Ну, або до соціальної паніки. Інші соціальні настрої в Російській Федерації будуть чинити тиск на вертикаль, почнеться внутрішній конфлікт в елітах, зникнення Путіна і так далі”, — пояснив він.

Військові інструменти мають паралельно посилюватися економічним і дипломатичним тиском на Росію.

Говорячи про дипломатію, Подоляк наголосив, що про жодні компроміси з агресором, про жодні спроби заморозити війну мови бути не може. Йдеться про розширення коаліції на підтримку України, зокрема про переконання країн, які на сьогодні займають нейтральну позицію щодо російської агресії.

“Ось у плані перемоги вся ця логіка дуже жорстко прописана, математично обрахована і запропонована як варіант розуміння того, що потрібно зробити, і що реалістично зробити. Уся логіка плану перемоги побудована на фактах, а не на теорії, не на якійсь абстракції. І приймаючи ці рішення, ми в підсумку отримаємо ефективний результат”, — резюмував Михайло Подоляк.

Читайте також: Тільки Україна вирішуватиме коли, в якому форматі та на яких умовах відбудуться переговори з РФ, — політолог

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський уже представив план перемоги України лідерам ключових країн, від яких у більшості залежить його реалізація — США, Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини. Далі план буде представлений на засіданні Контактної групи з оборони України (формат “Рамштайн”), до якої входять близько 50 країн. Фрагменти документа також будуть представлені широкому загалу.

Як повідомлялося раніше, 27 серпня президент Володимир Зеленський повідомив, що підготовлено український план перемоги. Він складається з кількох напрямів: військовий, стратегічне місце України в інфраструктурі безпеки світу, пакет примусу Росії до закінчення війни дипломатичним шляхом, і четвертий напрям — економічний.

Читайте також: Що необхідно для завершення війни Росії проти України у 2025 році — думки глядачів FREEДОМ та експерта

Прямий ефір