Курахове — пріоритетна мета окупантів, Покровськ відійшов на другий план — пояснення Коваленка

Курахівський напрямок. Скріншот: deepstatemap.live

У Донецькій області місто Курахове на сьогодні є пріоритетною метою російських окупаційних військ, а Покровськ певною мірою відійшов на другий план. Оскільки загарбникам немає сенсу наступати на Покровськ, не підготувавши південний фланг свого наступу. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко.

“Селидове — не під контролем російських окупантів. Лівий та правий береги річки Вовча — не під контролем російських окупантів. Знову ж таки квадрат: Ізмайлівка — Гірник — Курахівка — Зоряне — не під контролем російських окупантів. Все це південне “підчерев’я” не контролюється росіянами. Починати за таких умов наступ на Покровськ — це підписувати собі вирок на самогубство, оскільки будь-якої миті може бути перерізана саме з півдня основна лінія напрямку… Крім того, не сформовано два основних напрямки атаки на Покровськ: з півдня — за що відповідає Селидове, і з південного сходу — через Новогродівку”, — пояснив гість ефіру.

Він наголосив: поки противник не сформує свій південний фланг, Покровський напрямок для нього залишатиметься на другому плані, зусилля він концентруватиме на Кураховому.

“Якщо говорити про короткострокову перспективу, то російському командуванню Курахово бачиться як доступніший у порівнянні з Покровськом населений пункт, який можна захопити. І після цього трасою Н-15 мати можливість руху суворо на захід — на Дачне, Костянтинополь і, в принципі, основною трасою Н-15 вихід навіть за межі Донецької області: на Покровське, фактично на Запорізьку область. Це серйозний плацдарм”, — пояснив Олександр Коваленко.

Читайте також: Майже 200 боєзіткнень з російськими окупантами відбулося за добу, половина — на Курахівському та Покровському напрямках

Нагадаємо, минулої доби українські захисники знешкодили 1 210 російських загарбників. Також ворог втратив 13 танків, 44 бойові броньовані машини, дев’ять артилерійських систем, 10 безпілотників оперативно-тактичного рівня, крилату ракету, 32 автомобілі та чотири одиниці спеціальної техніки.

Прямий ефір