КНДР підірвала частину доріг, що ведуть до Південної Кореї

Прапори КНДР. Фото: news.un.org

КНДР підірвала частину доріг, що ведуть до Південної Кореї. Про це з посиланням на південнокорейських військових пише агентство Yonhap, інформує FREEДОМ.

Також, згідно із заявою Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, Сеул посилив заходи зі спостереження й забезпечення готовності до можливих провокацій КНДР.

“Північна Корея підірвала частини доріг Кьонгі та Донхе на північ від військово-демаркаційної лінії близько полудня”, — йдеться в заяві Об’єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї.

Читайте також: КНДР привела в бойову готовність артилерійські підрозділи поблизу кордону з Південною Кореєю

Нагадаємо, Південна та Північна Кореї з’єднані автомобільними й залізничними шляхами вздовж лінії Кенгі. У 2023-му північнокорейський диктатор Кім Чен Ин заявив, що Південна Корея — ворожа держава, й тому він ухвалив рішення ліквідувати маршрути, які колись вважалися символами міжкорейського обміну та співпраці.

9 жовтня 2024-го армія КНДР оголосила про захід, який має відокремити територію КНДР від південного сусіда. Також минулої неділі Пхеньян наказав перевести в бойову готовність 8 артилерійських бригад, що перебувають у бойовому порядку, й завершити різні заходи щодо гарантування оперативної безпеки.

Прямий ефір