КНДР привела в бойову готовність артилерійські підрозділи поблизу кордону з Південною Кореєю

Прапори КНДР. Фото: news.un.org

Північна Корея наказала артилерійським підрозділам поблизу кордону з Південною Кореєю бути готовими до ведення вогню. За інформацією південнокорейського агентства Yonhap, відповідний наказ був відданий Генштабом армії КНДР, інформує FREEДОМ.

Раніше північнокорейським військам також було доручено підготувати всебічні контрзаходи на всіх рівнях. Такими діями Пхеньян реагує на нібито можливе проникнення в країну південнокорейських безпілотників.

“До 20-ї години 13-го числа перевести в бойову готовність вісім повністю озброєних артилерійських бригад, що перебувають у бойовому порядку, й завершити різні заходи щодо забезпечення оперативної безпеки”, — цитує видання Yonhap наказ Генерального штабу КНДР.

Крім того, КНДР, імовірно, готується підірвати дороги, що ведуть до Південної Кореї. Про це заявили в Об’єднаному комітеті начальників штабів Південної Кореї. І нібито статися це може вже сьогодні.

За словами південнокорейських представників, Сеул готується до можливих провокацій та рішуче на них відповість.

Читайте також: Північна Корея направила військових до Росії для участі у війні проти України — розбір

Нагадаємо, раніше КНДР заявляла, що Південна Корея нібито тричі запускала безпілотники в напрямку Пхеньяна. Військові Південної Кореї офіційно заявили, що “не можуть підтвердити” факти таких польотів.

Прямий ефір