Армія РФ вдарила ракетами по чотирьох регіонах України та випустила 68 БпЛА — деталі від Повітряних сил ЗСУ

БпЛА Shahed. Фото: armyinform.com.ua

Ворог цієї ночі атакував Україну з використанням понад 70 засобів повітряного нападу: балістичними та керованими авіаційними ракетами, а також ударними безпілотниками. Про це сьогодні, 13 жовтня, повідомили у Повітряних силах Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

По Полтавській та Одеській областям загарбники вдарили двома балістичними ракетами “Іскандер-М”, випущеними із Курської області та тимчасово окупованого Криму. По Чернігівщині та Сумщині випустили дві керовані авіаційні ракети Х-59 із повітряного простору Курської області. Окрім того, російська армія запустила по Україні 68 ударних безпілотних літальних апаратів (БпЛА) з районів Курська та Орла.

“В результаті протиповітряного бою збито 31 ворожий БпЛА в Київській, Полтавській, Чернігівській, Сумській та Черкаській областях. 36 російських безпілотників локаційно втрачено у різних регіонах України, імовірно внаслідок активної протидії РЕБ. Інформація уточнюється. Один БпЛА — в повітрі. Бойова робота триває”, — повідомили в ПС ЗСУ.

До відбиття нападу залучались зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби (РЕБ) та мобільні вогневі групи Повітряних сил та Сил оборони України.

Читайте також: Понад 300 ударів завдала армія РФ по Запорізькій області, понад 30 разів обстріляла Сумщину — наслідки

Нагадаємо, попередньої ночі російська армія атакувала Україну невідомими ракетами та ударними безпілотниками.

Прямий ефір