РФ може зіткнутися з нестачею військових ресурсів у 2025 році, Україна може цим скористатися, — Левусь

Дмитрий Левусь. Фото: Facebook/Дмитро Левусь

Росія може справді зіткнутися з нестачею військових ресурсів у 2025 році, і Україна може скористатися цією проблемою у межах плану перемоги. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив політолог-міжнародник, директор Центру громадських досліджень “Український меридіан” Дмитро Левусь, коментуючи можливість завершення війни не пізніше наступного року, як заявив український президент Володимир Зеленський.

“Дата виникає із цілком логічного аналізу стану Російської Федерації: економіки, збройних сил та дій. Це досить очевидно. Ми бачимо, що сталося збільшення обсягів воєнного бюджету. Але згадаємо, що на 2024 рік Росія збільшила бюджет більш ніж на 60%, а зараз йдеться про 20%”, — сказав він.

Левусь уточнив, що подані дані охоплюють лише частину бюджету, оскільки більша його частина засекречена.

“Насправді військовий бюджет Росії становить до 70% бюджету всієї Російської Федерації. Також те, що вони змушені отримувати снаряди з Північної Кореї: із трьох мільйонів снарядів, які витрачаються на фронті, півтора мільйона — це те, що отримано від Пхеньяну”, — зазначив експерт.

За його словами, є ще безліч факторів, які вказують на те, що 2025 буде складним для Росії.

“До того ж практично всі OSINT-розслідувачі говорять, що на базах зберігання вкрай мало навіть радянської техніки, і з білоруських баз зберігання також вигрібається все. Тобто це говорить про те, що вони увійдуть у 2025 рік із проблемою. І якщо реалізовувати запропонований Зеленським план перемоги, де передбачається велика підтримка України, то цими проблемами Росії можна скористатися”, — резюмував Дмитро Левусь.

Читайте також: Що необхідно для того, щоб закінчити війну у 2025 році — деталі плану України (ВІДЕО)

Нагадаємо, план перемоги України цієї осені обговорюють на всіх дипломатичних майданчиках, які відвідує та організовує президент Володимир Зеленський. Його деталі поки розкривають лише для світових лідерів і дипломатів країн-союзників України.

Головна мета плану — створити умови, за яких Росія не зможе продовжувати війну. Так лідер України Володимир Зеленський заявив за підсумками візиту до Італії та зустрічі з прем’єр-міністром країни Джорджею Мелоні 11 жовтня.

Прямий ефір