Сьогодні ключовий снаряд на полі бою в російської армії — північнокорейський, — Подоляк

Іранський, північнокорейський і російський снаряди. Фото: nv.ua

Україна вимагає більш жорстких дій у відповідь на військову допомогу Росії з боку Північної Кореї та Ірану. Про це сьогодні, 12 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив радник глави Офісу президента України (ОПУ) Михайло Подоляк.

“Сьогодні ключовий снаряд на полі бою, яким користується російська армія, — це північнокорейський. Передано понад 6 млн снарядів. Це без урахування ракет, які Росії передають Північна Корея та Іран. Також на території Росії присутні інженерні війська і Північної Кореї, і Ірану, які допомагають з інженерним обслуговуванням техніки, яку передають ці країни”, — сказав він.

Такі взаємодії диктаторських країн свідчать, що Росія перебуває в стадії ресурсного виснаження — дефіцит снарядів, дефіцит ракет. І, безумовно, Росія намагається це виснаження компенсувати з допомогою своїх двох союзників.

“Очевидно, що виробничі потужності Росії не справляються з навантаженням. Тому що війна дуже високої інтенсивності вимагає дуже багато ресурсів. І тут на допомогу приходить та ж Північна Корея”, — додав радник глави ОПУ.

Подоляк наголосив, що у зв’язку з цим Україна, по-перше, вимагає введення більш жорстких санкцій. По-друге, вимагає більш жорсткого реагування на дії Ірану і Північної Кореї. По-третє, у межах логіки війни, вимагає все-таки більшої кількості зустрічного ресурсу.

“Тому що там три країни забезпечують війну. І нам хотілося б, щоб більше країн давало більше ресурсів, і, вибачте, не по чайній ложці цього ресурсу або з відтермінуванням у постачанні. Нагадаю, одна з ключових проблем сьогодні, що є домовленості щодо військових пакетів, але та ж військова техніка йде в Україну набагато повільніше, ніж про це домовлялися. Замість одного місяця вона опиняється на полі бою через 6-8 місяців. І це, звісно, суттєво впливає на те, що ми бачимо по лінії фронту”, — резюмував він.

Читайте також: Мільйони снарядів і перекидання офіцерів: військову співпрацю РФ і Північної Кореї обговорили експерти

Як повідомлялося раніше, кілька тисяч солдатів з Північної Кореї проходять підготовку в Росії. Ще до кінця року їх можуть перекинути на фронт в Україні. Також у липні Пхеньян направив інженерні війська, які перебувають на окупованій території України, де вони здійснюють нагляд за використанням північнокорейської зброї російською армією.

За даними західної розвідки, Північна Корея постачає Росії близько 3 млн снарядів на рік.

Прямий ефір