Росія посилила атаки на українську портову інфраструктуру, — Кулеба

Наслідки удару по порту. Фото: t.me/OleksiyKuleba

Мета країни-терориста — знизити експортний потенціал України. І тим самим спровокувати продовольчу кризу в країнах, які залежать від постачання українського зерна. Про це заявив віцепрем’єр-міністр — міністр розвитку громад і територій України Олексій Кулеба, повідомляє FREEДOM.

За словами міністра, цілями ворожих обстрілів насамперед є порти, цивільні судна та зерносховища.

“За останні три місяці ворог здійснив майже 60 таких атак. Їхнім наслідком стало пошкодження та знищення майже 300 об’єктів портової інфраструктури, 177 транспортних засобів та 22 цивільних судна. Постраждали 79 цивільних. Серед них працівники портів, логістичних компаній та екіпажі суден”, — повідомив Олексій Кулеба.

Він додав, що кожен воєнний злочин задокументований правоохоронцями. І Росія відповідатиме за кожну атаку проти цивільних, людяності та міжнародного права.

“Зі свого боку світ має відповідно реагувати на ці атаки, адже наслідки обстрілів відчутні не тільки для України. Насамперед це позначається на державах глобального Півдня та Європи. Понад 40 держав сьогодні отримують наше зерно — серед них Єгипет, Лівія, Туніс, Алжир, Китай, В’єтнам, Індонезія, Іспанія, Туреччина, Нідерланди. Мовчання та бездіяльність лише посилюють безкарність ворога, тож світова спільнота має посилювати тиск на РФ”, — зазначив міністр розвитку громад та територій України.

Читайте також: Підтримка України в боротьбі з Росією має вирішальне значення для безпеки всіх країн НАТО, — Рютте

Прямий ефір