Рух до НАТО та військове посилення України: стали відомі деталі перемовин Зеленського, Стармера та Рютте (ВІДЕО)

Володимир Зеленський, Кір Стармер та Марк Рютте. Фото: president.gov.ua

Тристороння зустріч президента України Володимира Зеленського, прем’єр-міністра Великої Британії Кіра Стармера та генерального секретаря НАТО Марка Рютте відбулася сьогодні, 10 жовтня, у Лондоні. Про це повідомляє FREEДОМ із посиланням на Офіс президента України. 

Ключові теми перемовин — євроатлантична інтеграція та військове посилення України. Саме це створить найкращі умови для відновлення справедливого миру, переконаний глава держави. 

Зеленський детально розповів про щоденні повітряні атаки з боку Росії проти цивільних людей та обʼєктів, енергомережі й про нещодавні удари по інфраструктурі Чорноморської зернової ініціативи. 

Під час зустрічі сторони обговорили якомога швидше виконання рішень Вашингтонського саміту НАТО, зокрема щодо посилення України новими системами ППО, зміцнення авіаційних спроможностей, а також інвестицій союзників в українське виробництво снарядів, дронів та далекобійних засобів.

Також лідери відзначили символічність першого візиту Марка Рютте як нового генсека НАТО до України й назвали це чіткою демонстрацією пріоритетів Альянсу.

Читайте також: Зеленський представив деталі плану перемоги Стармеру

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 10 жовтня прибув із візитом до Лондона. 

Читайте також: Єдиний шлях до угоди шляхом переговорів — переконати Путіна, що він не переможе на полі бою, — генсек НАТО

Прямий ефір