Президент України зустрінеться з лідерами Великої Британії, Франції, Італії та Німеччини

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час спілкування з представниками ЗМІ в хорватському Дубровнику 9 жовтня заявив, що проведе переговори з лідерами Великої Британії, Франції, Італії, Німеччини в кожній із країн. Про це повідомили в Офісі президента України, інформує FREEДОМ.

За словами президента, він проведе переговори з кожним із чотирьох лідерів, а потім, як і планувалося, представить план перемоги всім партнерам під час зустрічі у форматі “Рамштайн”.

25-й “Рамштайн” мав відбутися 12 жовтня, але через ураган у США зустріч довелося перенести. Зеленський наголосив, що стихійне лихо потребує максимальної уваги президента Сполучених Штатів Джозефа Байдена до внутрішньої ситуації.

“Будь-який лідер в аналогічних обставинах залишився б у своїй країні. Але саме лідерський формат “Рамштайну” є особливо вагомим, тому маємо розуміння, що найближчим часом може бути підготовлений новий графік”, — сказав президент України.

Він переконаний, що саме у форматі “Рамштайн” найкраще скоординувати з усіма партнерами реалізацію конкретного змісту плану перемоги, насамперед військових пунктів, що посилюють Україну на полі бою.

Читайте також: У жовтні, листопаді та грудні ми маємо реальний шанс зрушити ситуацію в бік миру та довготривалої стабільності, — Зеленський

Нагадаємо, через ураган “Мілтон” президент США Джо Байден скасував свій візит на засідання у форматі “Рамштайн”.

Прямий ефір