Удар по багатоквартирному будинку в Костянтинівці: про наслідки російської атаки розповіли місцеві (ВІДЕО)

Наслідки російського удару по Костянтинівці. Скріншот: uatv.ua

Щодня під російським вогнем: так мешкає прифронтова Костянтинівка Донецької області. Російські війська б’ють як у промислових, і у житлових районах міста. Напередодні ввечері противник скинув на Костянтинівку три авіабомби, є загиблі та поранені. На місці трагедії побувала кореспондентка телеканалу FREEДОМ Альона Грамова.

Результатом вчорашнього обстрілу Костянтинівки стало влучання у житловий багатоквартирний будинок. Приблизно о 17:00 російські війська скинули на місто три авіаційні бомби: загинула 77-річна мирна мешканка, ще вісім людей отримали поранення.

За словами місцевого жителя Бориса, під’їзд багатоквартирного будинку повністю завалило. Більшість його сусідів до приїзду рятувальників було заблоковано у своїх квартирах. А в інших мешканців будинку від ударної хвилі двері просто вилетіли на сходовий майданчик.

“Ось двері навпроти, гляньте, як їх порвало. Ось, бачите? І це не рятувальники…”, — каже чоловік.

Борис із дружиною та сином перебували у квартирі під час удару. Наразі вони намагаються знайти документи під уламками.

“Перебиратися — це добре, але зараз хоча б трохи потрібно порядок навести: викинути уламки, щось зібрати. У мене син паспорт втратив, і сусідка знизу також. Наразі потрібно шукати паспорт”, — ділиться мешканець постраждалого будинку.

Подружжя сильно злякалося під час удару, але не постраждало. Їхній син, перебуваючи ближче до епіцентру вибуху, отримав осколкові поранення.

“Вікно розірвалося, я повернувся, ще вибух, і вікно на голову вивалилося”, — каже постраждалий Микита.

Потужний вибух залишив без вікон 17 багатоквартирних будинків. Уламками пошкоджено три газони. У квартирах, що охололи після холодної ночі, люди намагаються знайти теплі речі. Багато хто ночував у своєму розбитому житлі.

“Знаєте, я не маю родичів. Син та я. Мені немає до кого їхати, мені немає до кого піти жити. Розумієте, немає куди. Ось у чому річ. Усі повмирали, чоловіка поховала. Усе. Ось живемо із сином”, — розповідає місцева мешканка Ніна.

Після такого масованого обстрілу житлового кварталу міста люди почали думати про евакуацію.

“Все ж таки сподівалися — може закінчиться, а воно бачите як… Знаєте, вже якось налаштувалася [на евакуацію]. Тим паче війна. Як-то кажуть, жити завжди хочеться”, — ділиться Євгенія Іванівна.

За даними обласної влади, серед усіх населених пунктів, де триває евакуація сімей з неповнолітніми дітьми, у Костянтинівці їх найбільша кількість. Дітей, які проживають з батьками у місті — 340.

Фронт від Костянтинівки — приблизно за вісім кілометрів. Місто ще, як і раніше, можна називати густонаселеним. Тут проживає близько 18 тисяч людей.

Вже кілька днів у Костянтинівці діє нова комендантська година і пересуватися містом місцеві можуть лише з 11:00 до 15:00.

Читайте також: Росіяни знову вдарили ракетами по Одещині: 6 людей загинули, 8 постраждали

Прямий ефір