Росіяни знову вдарили ракетами по Одещині: 6 людей загинули, 8 постраждали

Чорне море. Фото: odessa-life.od.ua

Шестеро людей загинули та вісім зазнали поранень внаслідок чергової атаки російських терористів балістикою по портовій інфраструктурі Одеської області сьогодні, 9 жовтня. Про це повідомив очільник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер, інформує FREEДОМ.

Віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба, уточнив, що всі постраждалі — українці. Їм надається медична допомога, п’ятеро перебувають у важкому стані.

“Під час атаки ушкоджень зазнало цивільне судно під прапором Панами — контейнеровоз Shui Spirit. Це вже третє іноземне судно, атаковане Росією, за останні чотири дні”, — зазначив Кулеба.

Він наголосив, що Україна сьогодні залишається гарантом продовольчої безпеки, тому важливо припинити практику російського терору. Для цього Україні потрібно дати достатньою кількістю зброї, протиповітряну оборону, ввести санкції проти РФ і покарання за кожен воєнний злочин.

Читайте також: Російські окупанти вночі атакували мирні населені пункти України — подробиці

Нагадаємо, з опівночі й до світанку 8 жовтня росіяни атакували Одещину ударними безпілотниками. Українські сили протиповітряної оборони (ППО) знищили більшість “Шахедів”. У Чорноморську внаслідок російської атаки сталося загоряння в кількох квартирах багатоповерхівки. 

7 жовтня російські війська вдарили балістичною ракетою по портовій інфраструктурі в Одесі. Внаслідок влучання загинула одна людина, ще п’ятеро іноземних громадян постраждали. Російська балістична ракета пошкодила судно OPTIMA під прапором Палау.

Раніше російські окупанти завдали чергового ракетного удару по українському порту “Південний” на Одещині. Внаслідок атаки пошкоджено цивільне судно PARESA під прапором держави Сент-Кітс та Невіс, яке стояло біля одного з причалів та було завантажено зерном для експорту.

Прямий ефір