18 російських безпілотників збиті над п’ятьма областями України вночі

Робота української ППО. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російська армія цієї ночі атакувала Одеську область двома балістичними ракетами “Іскандер-М” із окупованого Криму, а також запустила по Україні 19 ударних безпілотників із Приморсько-Ахтарська (РФ). Про це сьогодні, 8 жовтня, повідомили в Повітряних силах Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Жоден із безпілотників цілей не досяг: їх збивали над п’ятьма областями України.

“У результаті протиповітряного бою усі ворожі безпілотники ліквідовано в Одеській, Миколаївській, Дніпропетровській, Вінницькій та Тернопільській областях: 18 збито авіацією, зенітними ракетними підрозділами, мобільними вогневими групами та РЕБ Сил оборони України, ще один ударний БпЛА повернувся в Росію”, — повідомили в ПС ЗСУ.

Читайте також: РФ вдарила балістичною ракетою по судну під прапором Палау в Одесі — реакція українського МЗС

Нагадаємо, російські окупанти завдали удару по Одесі балістичними ракетами: метою стала портова інфраструктура. Однією з ракет росіяни влучили в цивільне судно “OPTIMA” під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Постраждали ще п’ять членів екіпажу — усі вони іноземці.

За словами віцепрем’єр-міністра з відновлення — міністра розвитку громад і територій України Олексія Кулеби, росіяни вкотре намагаються зірвати роботу українського “зернового коридору”. За останні кілька днів це вже друга атака на цивільне судно в портах Одеської області.

Читайте також: Сім ракетоносіїв загальним залпом до 48 “Калібрів” вивела Росія в Чорне море

Прямий ефір