РФ вдарила балістичною ракетою по судну під прапором Палау в Одесі — реакція українського МЗС

Андрій Сибіга. Фото: president.gov.ua

Російський удар по портовій інфраструктурі Одеси 7 жовтня є спеціальною терористичною атакою. Про це заявив міністр закордонних справ України Андрій Сибіга, інформує FREEДОМ.

“Атакуючи цивільні судна, Росія намагається послабити економіку України та поставити мільйони людей по всьому світу під загрозу голоду. Ми повинні об’єднати зусилля всіх відповідальних держав та організацій, щоб зупинити агресора, забезпечити свободу судноплавства в Чорному морі та глобальну продовольчу безпеку”, — написав глава МЗС у Telegram.

Читайте також: Україна наростила експорт зерна: успіхи та виклики морського коридору обговорили експерти

Нагадаємо, російські окупанти завдали удару по Одесі балістичними ракетами: метою стала портова інфраструктура. Однією з ракет росіяни влучили в цивільне судно “OPTIMA” під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Постраждали ще п’ять членів екіпажу — усі вони іноземці.

За словами віцепрем’єр-міністра з відновлення — міністра розвитку громад і територій України Олексія Кулеби, росіяни вкотре намагаються зірвати роботу українського “зернового коридору”. За останні кілька днів це вже друга атака на цивільне судно в портах Одеської області.

Прямий ефір