Шмигаль зустрівся з Фіцо — про що говорили (ВІДЕО)

Роберт Фіцо та Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Прем’єр-міністри України та Словаччини Денис Шмигаль та Роберт Фіцо зустрілися сьогодні, 7 жовтня, під Ужгородом. Глави урядів разом із делегаціями обговорили співпрацю у галузі енергобезпеки, інфраструктурних проєктів та економіки. Про це повідомили у Кабінеті міністрів України, інформує FREEДОМ.

Йшлося також про підтримку та реалізацію формули миру президента України Володимира Зеленського.

“Приємно відзначити, що ми з вами, шановний прем’єр-міністре, а також члени наших команд, вже маємо позитивний досвід пошуку взаємовигідних рішень. Тому я впевнений, що наша спільна налаштованість на результат сприятиме знаходженню спільного бачення при розробці, роботі та впровадженні низки нових проєктів. Для реалізації всіх цих проєктів, які є сьогодні на порядку денному, а також для захисту нашого європейського дому, необхідно спільними зусиллями забезпечити перемогу та справедливий мир для України. Ми, звичайно ж, обговоримо конкретні кроки щодо реалізації формули миру президента України Володимира Зеленського як ефективного інструменту завершення російської агресії проти України на основі поваги до міжнародного права, статуту ООН, територіальної цілісності та суверенітету України”, — звернувся до Фіцо прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Крім того, Шмигаль зазначив, що Україна не продовжуватиме транзитної угоди щодо газу з Росією. За словами українського прем’єра, стратегічна мета Києва — позбавити Кремль прибутків від продажу газу. Водночас Україна готова й надалі виконувати свої зобов’язання у межах Угоди про асоціацію з Євросоюзом та Договором енергетичної хартії.

Роберт Фіцо закликав українську сторону продовжити діалог.

“Ми хочемо запросити Україну на ще один раунд переговорів у Словаччині у 2025 році для вирішення наших питань. Я дуже радий, що нам удалося просунути наші певні проєкти. Ми говорили про енергетику, а також рух України далі до Європи”, — сказав прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо.

Читайте також: Якщо транзит газу територією України буде зупинено: про перспективи Європи без російського палива розповіли експерти

Прямий ефір