“Грузинська мрія” готується до фальсифікації результатів волевиявлення на парламентських виборах — думка

Прапор Грузії. Фото: hromadske.radio

В Грузії партія влади готується фальсифікувати результати волевиявлення громадян на парламентських виборах, які відбудуться в країні 26 жовтня. Таку думку сьогодні, 7 жовтня, висловив в ефірі FREEДОМ член політради “Єдиного національного руху” Грузії, міністр оборони Грузії у 2012 році Дмитро Шашкін.

Водночас він сумнівається, що фальсифікації дозволять “Грузинській мрії” отримати більшість місць у парламенті. Адже поки що, за даними соцопитувань, вона набирає трохи більш ніж 30% голосів виборців.

“Компанія, яка здійснюватиме так звані напівелектронні голосування, це та сама компанія, яка це робила у Венесуелі. Але навіть у Венесуелі в них це не вийшло, бо ці чеки, які вибиває машина після закінчення голосування, — публічні, й ми, звичайно, їх заберемо. Я хочу сказати, що “Грузинська мрія” готується до цього [фальсифікації]”, — вважає Шашкін.

Водночас він наголосив, що опозиція готується цьому протидіяти.

“Дуже важливо для того, щоб запобігти фальсифікації, — це явка виборців на вибори. Якщо прийде понад 60% населення на вибори, Іванішвілі з цією явкою не впорається для фальсифікації виборів. Вони можуть фальсифікувати вибори лише тоді, коли явка низька. На щастя, зараз населення налаштоване настільки активно, і настільки вони змогли розлютити людей, що понад 60% людей збираються прийти на вибори… Наша активність як опозиції, але насамперед явка населення буде гарантією того, що вони не спроможні будуть вибори сфальсифікувати. Вони намагатимуться. Це, зрозуміло, у них іншого шляху немає…. Можна спробувати намалювати, але це не вийде, бо опозиція зараз є єдиною у пориві захистити голоси. І явка населення буде гарантією того, що фальсифікація у них не вдасться”, — заявив член політради “Єдиного національного руху”.

Читайте також: Стосунки Заходу та офіційного Тбілісі дійшли до точки кипіння — коментар Шашкіна

Раніше в Євросоюзі заявляли, що готові призупинити безвізовий режим для Грузії — у відповідь на антидемократичні дії місцевої влади.

У жовтні верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель виступить у Європарламенті з питання відкату демократії у Грузії.

Читайте також: Телеканали відмовляються від скандальної агітації, ЄС обмежує контакти з Тбілісі — передвиборча ситуація у Грузії (ВІДЕО)

Прямий ефір