Близько 3 млн снарядів на рік постачає КНДР Росії, — The Times

Прапори КНДР. Фото: news.un.org

Північна Корея постачає Росії близько трьох мільйонів снарядів на рік. Саме така кількість дозволила РФ досягати успіхів і зокрема захопити Вугледар. Про це пише The Times з посиланням на дані західної розвідки, передає FREEДОМ.

Видання повідомляє, що Північна Корея постачає половину снарядів, що використовуються Росією у війні проти України. Хоча значна їхня кількість виявляється несправною. 

У виданні нагадали, що кремлівський диктатор Путін відвідав Пхеньян на початку цього року, щоб підписати угоду про оборону з Кім Чен Ином. Тепер же російська армія фактично стала залежною від північнокорейських боєприпасів, пише The Times.

Читайте також: Тегеран і Пхеньян фактично спонсорують терористичну діяльність РФ — санкції проти них мають бути більш болючими, — Селезньов

Раніше повідомлялося, що Північна Корея використовує співпрацю з Росією, зокрема продаж зброї, для виходу з міжнародної ізоляції та покращення свого військово-промислового комплексу, одержуючи натомість підтримку у вигляді ресурсів та технологій. 

Прямий ефір