Росія вже навіть не намагається прикрити свої відверті спроби знищити українських громадян, — Братчук

Наслідки російського удару по Запоріжжю. Фото: zp.dsns.gov.ua

Російські війська на півдні України намагаються атакувати критичну енергетичну інфраструктуру, але основна їхня мета — терор і знищення українських громадян. Країна-агресор уже не приховує цього. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 4 жовтня, сказав речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук, коментуючи останні атаки окупантів.

“Якщо ми говоримо про завдання цих обстрілів, то вони очевидні. Це спроби ворога вдарити по енергетичній, критичній інфраструктурі. Але першим питанням завжди залишається терор. Терор, який вже давно вийшов на державний рівень з боку Російської Федерації. Власне, Росія вже навіть не намагається якимось чином, якимись “центрами ухвалення рішень”, “натовськими базами” прикрити відверті спроби знищити українських громадян. Доказ тому — удари окупантів по житлових будинках, конкретно по тих територіях, де можуть перебувати мирні люди”, — зазначив спікер.

Братчук нагадав, що російські загарбники посилили атаки по Запоріжжю, застосовуючи в тому числі КАБи.

“Використання росіянами КАБів — це те, що сьогодні є також великою проблемою, зокрема для півдня нашої країни. Страждають Херсон, Запоріжжя. Ми говоримо також про ворожу балістику, яка є великою проблемою для Одеської, Миколаївської областей. Це ті засоби, які перехопити сьогодні поки що важко. Тому терор з боку РФ триває”, — сказав Братчук.

На його думку, РФ постійними атаками на мирні міста намагається створити умови, за яких українці будуть змушені залишати свої домівки.

“Або, власне, росіяни розраховують на те, що українці будуть здіймати певні політичні, суспільні хвилі, які мають впливати на вище військово-політичне керівництво України — для ухвалення тих рішень, які будуть вигідні Російській Федерації. Власне, це головне завдання ворога”, — сказав речник.

Те, що у РФ нічого не виходить, це очевидно, попри ті жертви, до яких призводять масовані ракетні та дронові атаки, вважає Братчук.

Він також наголосив, що українські Сили ППО працюють дуже ефективно.

“Якщо ми говоримо про дрони, то бачимо, що відсоток збиття “Шахедів” дуже високий — понад 80%. Тобто система протиповітряної оборони, мобільні вогневі групи працюють дуже активно. А щодо КАБів, на жаль, їх складно перехопити. Але, власне, за іншими видами озброєння ППО відпрацьовують, наскільки сьогодні це можливо. І, звісно, ми сподіваємося на результати чергового “Рамштайну”, на те, що обіцянки союзників щодо посилення ППО будуть втілені”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Масовані атаки житлової інфраструктури України Путін намагався виправдати ще у 2022 році — коментар Снєгирьова

Як повідомлялося раніше, війська РФ атакували безпілотниками Ізмаїльський район Одеської області. Ціллю окупантів була припортова та прикордонна інфраструктура. А 1 жовтня під обстрілом російських військ було Запоріжжя. Близько полудня загарбники скинули на місто шість авіабомб

Читайте такожАрмія РФ із танка обстріляла ринок у Херсоні — наслідки (ВІДЕО)

Прямий ефір