Росіяни спочатку все руйнують, а потім намагаються зайняти позиції — як в Україні, так і на своїй території, — Попович

Денис Попович. Фото: detector.media

Російські окупанти дотримуються своєї незмінної тактики: спочатку руйнують все, а потім намагаються зайняти позиції, які зруйнували — як в Україні, так і на своїй території, тобто в Курській області. По-іншому росіяни воювати не вміють. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий оглядач Денис Попович.

На думку експерта, так звана тактика випаленої землі, яку загарбники використовують на українських територіях, буде повною мірою застосована і до власних у Курській області.

“Спочатку потрібно все розламати, розбомбити, рознести артилерією. Тільки потім вони намагаються зайняти позиції, які були рознесені таким ось чином. І ця практика, яка діє, наприклад, у Донецькій області, думаю, на 99% буде перенесена й уже переноситься в Курську область. Вони ж по-іншому не наступають. Спочатку руйнують, а потім намагаються зайти на позиції, які зруйнували, в надії на те, що ми їх залишимо, адже щебінь і будівельне сміття немає сенсу утримувати. З цієї причини, я думаю, те ж саме буде і в Курській області. Уже є. Зазвичай, росіяни розносять власні міста”, — сказав Попович.

Водночас, як зазначив оглядач, якби росіяни не хотіли звільняти Курську область, витісняти українські війська зі своєї території, вони б не збирали свою армію там.

“Вони отримали завдання, тому збирають і концентрують сили в Курській області, щоб виконати завдання з витіснення ЗСУ. Тому, як мені здається, говорити про те, що вони кинули напризволяще свою територію, було б неправильно”, — сказав спікер.

Він не виключає, що в Курській області російські війська ще намагатимуться проводити наступальні операції, щоб витіснити Сили оборони.

“Я не думаю, що Володимир Путін залишить Курську область зайнятою українськими військами. Треба розуміти, що з іміджевого погляду, а імідж їх загалом турбує, це вкрай несприятливий кейс — залишити українські війська в Курській області. Знайдуться люди, які будуть йому говорити про те, що, мовляв, робить українська армія в Курській області. Тобто, давайте це питання вирішувати: або обмінюватися територіями, або будемо їх звідти вибивати. Але якщо вибивати не виходить, значить потрібно, напевно, дипломатичним шляхом якимось чином цю проблему вирішити. Ось саме таким чином, напевно, ситуація і розгортатиметься”, — резюмував гість ефіру.

Читайте також: Російські війська руйнують Курську область у спробах витіснити ЗСУ: що відбувається в регіоні (ВІДЕО)

Раніше повідомлялося, що російські військові частіше застосовують керовані авіабомби щодо підконтрольної ЗСУ частини Курської області, ніж у прикордонних областях України.

Читайте такожВперше українські військовослужбовці поділилися інформацією про початок Курської операції (ВІДЕО)

Прямий ефір