Президент України зустрівся з генсеком ООН і головою 79-ї сесії Генасамблеї організації — про що говорили (ФОТО, ВІДЕО)

Володимир Зеленський і Антоніу Гутерріш. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 25 вересня, провів зустрічі з генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй (ООН) Антоніу Гутеррішем і головою 79-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, прем’єр-міністром Камеруну (2009–2019 рр.) Філемоном Янгом. Про це повідомили в Офісі президента України, інформує FREEДОМ.

За словами Зеленського, Україна сподівається, що ООН реагуватиме на потреби українців у гуманітарній сфері, зокрема під час підготовки до зимового періоду.

Серед тем, які обговорили президент і генсек ООН, — реалізація формули миру, безпекова ситуація в країні та свобода судноплавства в Чорному морі.

Під час зустрічі з Філемоном Янгом Володимир Зеленський зазначив, що Україна готова ефективно співпрацювати для реалізації пріоритетів голови 79-ї сесії Генасамблеї ООН.

Володимир Зеленський і Філемон Янг. Фото: president.gov.ua

“Для України важливо, щоб протягом 79-ї сесії Генеральної асамблеї під вашим головуванням були проведені щорічні дебати в межах українського пункту “Ситуація на тимчасово окупованих територіях України”, а також, щоб була ухвалена наша щорічна резолюція щодо ситуації з правами людини на тимчасово окупованих територіях України”, — наголосив президент.

Також він закликав Філемона Янга підтримати формулу миру й запросив його відвідати Україну з візитом.

Читайте також: Я хочу миру для своїх людей, і прошу підтримки всіх націй, — Зеленський на Генасамблеї ООН

Прямий ефір